Un american dezvăluie secretele care l-au ajutat să depăşească 101 ani

I. Roy Cohen are101 ani, însă este interesat de studiul filozofiei, îşi gestionează finanţele şi chiar supraveghează lucrările de renovare de la propria casă. Ce l-au ajutat să ajungă la această vârstă înaintată? Ambiția, proiectele de care s-a ocupat după ce a ieșit la pensie şi un stil de viaţă sănătos care include şi acum plimbări zilnice, peşte şi legume proaspete.

Sursa foto: Business Insider

Ambiţia, perseverenţa şi dorinţa de autodepăşire l-au ajutat pe americanul I. Roy Cohen să depăşească vârsta de 101 ani.

“La ferma părinţilor, traiul de zi cu zi era greu. Îmi amintesc că am cărat găleți cu apă la cotețele de găini, câte una în fiecare mână. Îmi era frig. Mi-am spus că nu vreau să trăiesc așa toată viața, a povestit Cohen pentru Business Insider.

A mers la şcoală, a obţinut diploma de licență în microbiologie și a absolvit un master în biochimie și nutriție. Ulterior, s-a angajat la o companie farmaceutică, iar în timp a devenit director general.
Un moment dificil în viaţa lui Cohen a fost momentul pensionării la 81 de ani, iar singurele sale probleme de sănătate au fost legate de prostată. „Ideea de pensionare anticipată este îngrozitoare pentru mine”, a spus el.

În ceea ce priveşte cariera îndelungată încununată la final cu o poziţie de CEO a unei companii farmaceutice, Cohen susţine că acets lucru e posibil doar dacă ieşi din zona de confort şi îţi asumi anumite riscuri.

Acum se menţine în formă, mental şi fizic, cu ajutorul plimbărilor în aer liber, al relaţiilor pe care le-a construit de-a lungul timpului cu oamenii din jurul său. Mai mult, se apleacă foarte mult asupra studiului filozofiei.

În ceea ce priveşte dieta, Cohen aplică câteva reguli simple: consumă ulei de măsline, peşte proaspăt, legume proaspete. „Dacă vreau o gustare, mănânc o bucată de conopidă, un morcov sau un ardei roșu. Mănânc multă varză și salată”, a spus centenarul, care admite totuşi că longevitatea sa are şi o componentă genetică.

Ilona Farkas

 

Ne poți asculta și aici: