Viaţa lui Corrado Puliatti, între muzică şi preoţie

Corrado Puliatti, cântăreţul şi compozitorul italian cu patru discuri de platină şi două de aur, a dezvăluit la microfonul Radio EBS cum se poate îmbina dragostea pentru muzică şi pentru Dumnezeu.

 

Dumnezeu este dragoste, iar noi suntem fii Lui, de aceea muzica mea vorbeşte despre dragoste, în toate formele ei. Eu sunt un autor de dragoste, cu tot ce implică ea: dăruire, singurătate, etc. În pântecele mamei, dar şi după naştere, inima bate şi se aude prima, e apoi motorul nostru în viaţă”, a subliniat cântăreţul născut în Sicilia şi stabilit la Bucureşti.
Corrado Puliatti a descoperit muzica în urmă cu aproximativ 20 de ani, la început ca un hobby, însă cu timpul a devenit un mod de viaţă. Discurile obţinute de-a lungul carierei reprezintă o recunoaştere a dăruirii sale totale: “Chiar dacă pe parcursul celor 20 de ani am avut şi momente de pauză, am colaborat cu succes cu diferiţi artişti. De exemplu, cu Massimo Sinceri am scos hitul Incancellabile”, am obţinut patru discuri de platină şi două de aur, am avut multe concerte, iar muzica mea a fost folosită şi în reclame publicitare (în Republica Moldova)”.

Viaţa cântăreţului italian nu se rezumă însă doar la muzică, din anul 2011 fiind şi preot ortodox misionar. “Eu sunt născut în catolicisim, dar pe parcursul vieţii am început să-mi pun multe întrebări, să caut răspunsuri… Am studiat cele două confesiuni şi am ajuns la concluzia că sunt mai apropiat de ortodoxie. Astfel am ajuns să urmez cursurile de teologie ortodoxă rusă la Milano şi să fiu hirotonit preot la Kiev. Sunt îndrăgostit de ortodoxie”, a precizat muzicianul.

În ceea ce priveşte melanjul între cele două vocaţii, muzică şi preoţie, Corrado Puliatti a explicat că cele două se pot îmbina şi chiar completa reciproc: “Deşi prima dată episcopul meu mi-a spus că nu e posibil să fiu şi cântăreţ şi preot, încet, încet s-a dovedit că este posibil ca cele două să fie îmbinate armonios. Totuşi, acum, sunt într-o pauză de preoţie, dacă pot spune aşa (n.r. din cauza unor probleme personale), însă continui cu muzica, mă dedic total acestei arte”.

 

***

Corrado Puliatti este un cantautor italian născut în oraşul Noto (Sicilia), care din punct de vedere artistic îmbină mai multe genuri muzicale precum pop-melodic, rock-dance şi chiar rock-trance. A colaborat cu mai mulţi artişti şi a susţinut concerte în ţări precum Italia, Polonia, Republica Moldova şi România. Îndrăgostit de ţara noastră, s-a mutat definitiv în Bucureşti, unde doreşte să deschidă propriul studio de înregistrări, iar la Cluj-Napoca a filmat videoclipul celei mai recente piese – “Reflection”, care va fi lansat cât de curând “on air”.

 

Ne poți asculta și aici: