Vouchere culturale şi sportive pentru elevii clujeni   

Primăria municipiului Cluj-Napoca a anunţat acordarea unor vouchere educaţionale menite să încurajeze participarea elevilor la activități culturale și sportive. Programul primăriei va intra în vigoare din toamna acestui an.

 

Sursa foto: Nicu Cherciu

Sumele de bani alocate pentru susținerea activităților sportive și culturale ale elevilor vor putea fi utilizate pe tot parcursul anului școlar, inclusiv pe perioadele vacanțelor școlare.

Susţinerea financiară se acordă elevilor care învaţă la şcolile din municipiul Cluj-Napoca, astfel: din clasele a IX-a se vor acorda 600 lei/elev/an școlar pentru achiziționarea de servicii şi evenimente culturale, iar din clasele a III-a elevii vor primi vouchere în valoare de 500 lei/elev/an școlar pentru practicarea activităților sportive.

Prin acordarea voucherelor sportive se încurajează sportul de masă, sportul de performanţă, practicarea sportului în cadrul cluburilor sportive, iar prin acordarea voucherelor culturale se sprijină activități culturale, precum excursii, vizite la muzee, achiziționarea de cărți și vizionarea de diferite spectacole de film, teatru sau operă, au transmis reprezentanţii municipalităţii clujene.

(Ilona Farkas)

 

Ne poți asculta și aici: