Salvați albinele noastre!

Am făcut acum câteva săptămâni un interviu cu un cercetător clujean despre insecte, care s-a dovedit a fi extrem de bine primit de ascultători. Mi-am amintit atunci și ce spunea Einstein acum aproape un secol. Savantul susținea că dacă albinele ar dispărea, omenirii i-ar mai rămâne doar 4 ani de trăit.

Teoria e înfricoșătoare și extrem de serioasă și, dacă e să vorbim de biologie și mediu, iată un alt savant eminent care în zilele noastre spune cam același lucru și găsește și o rezolvare simplă.

Zilele trecute, sir David Attenborough a făcut un apel către umanitate rugându-i pe oameni să lase în fiecare zi, în grădina casei sau pe balcon, o linguriță de zahăr și câțiva stropi de apă.

De peste 2 milioane, de ani de când am început ca și specie revoluția agricolă, am transformat pământurile și am exterminat specii de animale și insecte. Astăzi, albinele sunt cele care hrănesc 90% din populația Pământului, iar în ultimii 5 ani au dispărut cam o treime dintre acestea.

David Attenborough, acum în vârstă de 92 de ani, vede însă o soluție și spune că „în această perioadă a anului putem vedea adeseori albine care par moarte. Ele pot fi însă doar obosite și departe de stup. Dacă gasiți o albină obosită, o soluție simplă de zahăr cu apă o va ajuta la revigorare. Pur și simplu amestecați două linguri de zahar alb, granulat, cu o lingură de apă și puneți lingurița undeva în aer liber pentru ca albina să ajungă la ea. Drept răsplată ea o să vă ofere sănătate și fericire”.

Tudor Runcanu

Sursa foto: pixabay.com

Te-ar mai putea interesa

X
X
X