2,2 milioane de lei din fondul de rezervă al județului vor ajunge la două spitale clujene

Consiliul Județean Cluj acordă sprijin financiar pentru spitalele clujene aflate în lupta cu Covid-19.

Astăzi, Consiliul Județean Cluj s-a reunit în ședință extraordinară și a aprobat acordarea de sprijin financiar spitalelor din subordine.

Astfel au fost alocate, din fondul de rezervă al bugetului propriu al CJ 2 milioane de lei pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Aceste fonduri vor fi folosite pentru achiziționarea unor echipamente medicale speciale, de urgență, strict necesare în lupta cu Covis-19.

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” primește și el 200.000 de lei. Acești bani sunt necesari pentru achiziționarea de echipamente medicale și dezinfectanți, produse necesare pentru protecția personalului și a pacienților, inclusiv triajul epidemiologic în contextul pandemiei.

Reprezentanții CJ au precizat că spitalele de pneumoftiziologie din întreaga țară vor constitui eșalonul doi de luptă împotriva Covid-19.

Consilierii județeni au aprobat vineri și modificarea organigramei și a statelor de funcții ale trei unități sanitare subordonate Consiliului Județean Cluj: Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Spitalul Clinic de Recuperare.

În același timp, forul administrativ județean a aprobat acordarea unor stimulente financiare lunare pentru personalul medical și de specialitate din cadrul celor trei spitale clujene.

„Reafirm sprijinul nostru total pentru măsurile menite să contribuie la combaterea pandemiei. Vom ajuta în continuare, ori de câte ori va fi nevoie, spitalele clujene aflate în prima linie a luptei cu temutul virus”, a spus Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

 

Ne poți asculta și aici: