29 de milioane de lei vor fi investiți în Liceul „Onsifor Ghibu”, unde învață 2.000 de copii

Unul dintre cele mai mari licee din Cluj-Napoca va fi modernizat și extins.

Imobilul în care studiază elevii de gimnaziu va fi mansardat și modernizat, la fel ca și sala de sport. Totodată va fi realizat un corp nou de clădire, unde vor fi amenajate săli de clasă și laboratoare.

Atât clădirea existentă cât și cea nouă vor fi dotate cu pardoseli noi, instalații moderne de recirculare, iluminat cu LED, respectiv sisteme de termoizolație și echiapamente.

„O să facem un corp nou de clădire care va avea trei niveluri, parter plus trei etaje, care vor cuprinde spații de învățământ, administrative, spații sociale și spații multifuncțonale. Vor fi 33 de săli de clasă și nouă laboratoare. La început vor beneficia 522 de elevi, iar după ce o vom finaliza, de această investție vor beneficia 787 de elevi”, a declarat pentru EBS Radio viceprimarul Dan Tarcea.

Liceul „Onisifor Ghibu” își desfășoară în prezent activitatea în trei imobile pentru ciclul primar, gimnazial, respectiv liceu. Numărul elevilor școlii a crescut însă constant, astfel că spațiile au devenit insuficiente.

„Noi aproape că nu mai avem cabinete și laboratoare. Le-am desființat pentru a face săli de clase, să asigurăm copiilor programul de dimineață. Elevii din clasele a III-a vin după-masa de câțiva ani și în maximul doi ani vom ajunge și cu gimnaziul de după-masă, dacă nu beneficiem de construcție. Acum, în clasa a VIII-a avem 129 de copii și intră 202 în clasa a V-a. Sunt 73 de elevi în plus, deci eu trebuie să le mai asigur încă trei calse”, a declarat și directorul adjunct al liceului, Mihaela Coța.

Valoarea totală a lucrărilor depășește 29 de milioane de lei, din care aproximativ 27 de milioane de lei sunt bani europeni, contractul de finanțare fiind deja semnat.

Ofertele pentru licitația de proiectare și execuție lansată recent de Primăria clujeană pot fi depuse până în 20 februarie.

 

Ovidiu Cornea