Absolvenți în pandemie. Elevii de la Școala „Ion Creangă” au avut parte de o altfel de festivitate

Pandemia de coronavirus a mutat în mediul online inclusiv festivitățile de absolvire, un moment important din viața elevilor și drag profesorilor.

Elevii care au treminat ciclul gimnaziul sau liceul ar fi trebuit să se pregătească în această perioadă pentru petrecerile de final de an, dar acum, din cauza măsurilor de distanțare fizică, ei se vor întâlni doar pe internet.

Asta s-a întâmplat și la Școala Gimnazială „Ion Creangă” din Cluj, unde elevii din cele patru clase terminale au sărbătorit astăzi… pe o platformă online.

„Ei nu pot să aibă acea festivitate tradițională care implica îmbrățișări, zâmbete, baloane înălțate spre cer și toată bucuria de a fi împreună cu profesorii, părinții și elevii. Dar trebuie marcat acest eveniment din viața lor și de aceea ne-am gândit să îi sărbătorim altfel. Să fii profesor înseamnă înainte de toate să fii empatic, să te dăruieşti prin emoţii şi amintiri, să-ţi pese de sufletele elevilor tăi. Este o promoţie cu adevărat altfel, o promoţie care a învăţat lecţia existenţei responsabile înainte de toate celelalte. Nicio pandemie nu trebuie să răpească acestor copii bucuria absolvirii şcolii generale”, a spus Camelia Sîncrăian, directoarea Școlii Gimnaziale „Ion Creangă”.

Cele două şefe de promoţie, Alexia Pop şi Daria Maria Broscoi, care au absolvit şcoala generală cu media 10, au avut parte, însă, de o surpriză.

Elevele au primit acasă vizita profesorilor diriginţi şi a directorului şcolii şi daruri simbolice, coroniţe de absolvire, diplome de excelenţă şi buchete de flori. Ceilalţi absolvenţi au primit diplome şi scrisori cu mesaje emoţionante din partea şcolii.

„A fost o surpriză foarte mare și am avut un sentiment de nedescris. M-a impresionat modul în care profesorii au încercat să ne surpridă. A fost frumos și plin de emoții acest moment”, a spsu Alexia.

„Sentimentele sunt la o cotă maximă, gestul mi s-a părut foarte frumos pentru că noi acasă ne simțim puțin ciudat. Faptul că au venit profesorii la noi mi-a aminit de școală, de sentimentul acela. Mi-ar fi plăcut, însă, să fie o festivitate și ar fi meritat toți copiii să participe la asta”, a spus și Daria.

În județul Cluj aproximativ 10 mii de copii au terminat clasele a 8-a și a 12-a.

 

Ioana Pîrlea