„Am învățat că orice are rezolvare. Asta îți dă liniștea de care ai nevoie ca să gândești pozitiv.”

Gândirea pozitivă nu este un punct, o virgulă, ci un proces, care nu se face de pe o zi pe alta. Iar factorii care influențează durata în care ajungi să gândești astfel sunt diverși. Contează mult pe cine ai în jurul tău și cum îți vorbește. Asta crede Alina Nistor, de la Asociația Oameni buni, care inițiază proiectul Loc bun. Este un loc destinat celor care se luptă cu cancerul, un grup de sprijin din care fac parte inclusiv un consilier de dezvoltare personală și un psihoterapeut. Dar este un loc în care toată lumea ar avea destule de învățat despre ce înseamnă să vezi partea plină a paharului. Cei de la Asociația Oameni buni nu cred că vin cu ceva nou sub soare (n-am inventat noi codița de la măr, spune Alina). Consideră însă că au de oferit lucruri trecute printr-un filtru greu, dur, dar care te face mai frumos. Și te face să vezi viața mai frumos. Alina vorbește din experiență proprie, dar și din a celor care au sprijinit-o sau pe care ea însăși i-a sprijinit.

În discuția cu Anca Brășfălean, aflați și care sunt proiectele artistice cu care Oameni buni se mândrește de ceva timp, dar și care sunt provocările acestui proiect, în premieră, Loc bun.

Mai mult, avem și sfaturi concrete legate de pașii pe care îi putem face ca, în timp, să dezvoltăm o gândire pozitivă soldiă. Totul s-ar putea rezuma, în ultimă instanță, la „trăiește clipa”. Însă detaliile precise și de finețe, precum și optimismul Alinei, care ne si face cunoștință cu asociația, merită ascultate pe-ndelete.

 

 

Ne poți asculta și aici: