AUDIO | Cartea săptămânii. „Muzicofilia. Povestiri despre muzică și creier” de Oliver Sacks‎

Nu mai știți ce să citiți? Adriana Stan, lector la Facultatea de Filologie a Universității „Babeș-Bolyai” a acceptat să facă recomandări iubitorilor de lectură și de radio.

Pentru această săptămână, Adriana Stan a ales cartea „Muzicofilia. Povestiri despre muzică și creier” de Oliver Sacks, desre care spune că este un roman mai special.‎

„Este scrisă de un celebru neurolog american de origine engleză, care se numește Oliver Sacks. El a devenit cunoscut în întreaga lume ca fiind un best-selling author cu un volum tradus și în limba română, cu un titlu absolut fabulos – Omul care își confunda soția cu o pălărie. Acest reputat neurolog își prezintă studiile de caz într-un mod aproape literal și într-un mod accesibil de către cititorul cel mai simplu. Îți imaginezi aproape fiecare afecțiune neurologică prezentată de autor ca și cum ar fi invenția unui personaj demn de orice romancier”, spune Adriana Stan.

Pe Adriana Stan o puteți asculta la emisiunea Tête-à-tête cu Anca Brășfălean, care se difuzează între orele 15.00 și 18.00 pe EBS Radio.

Ne poți asculta și aici: