AUDIO | Lecția de curaj sau cum să faci artă din cicatrici oncologice

E greu să te dezbraci, la propriu, mai ales dacă ai o boală oncologică. Dar există oameni curajoși care reușesc să vorbească frumos despre cancer. Fie și prin imagini.

Alina Nistor și Daniela Petric au vorbit la EBS Radio despre On Cool Art, o expoziție foto originală care își propune să îndulcească cuvântul „cancer”. Și fac acest lucru prin artă, adică prin body paintinguri realizate pe cicatricile unor bolnavi oncologici.

„Prin conceptul On Cool Art încercăm să schimbăm perspectiva și percepția bolii oncologice atât pentru pacienți, cât și pentru aparținători și comunitate…Rolul acestor tablouri este acela de a îndulci puțin acest cuvânt: cancer”, spune Alina Nistor de la Asociația Oameni Buni, care organizează acest eveniment.

Importantă este și experiența trăită de cele nouă modele care apar în poze. Daniela Petric, una dintre ele, spune că ceea ce au vrut să transmită este faptul că sunt niște învingătoare.

„Am trăit fiecare dintre noi o experiență pe care dorim să o repetăm de câte ori avem ocazia…Am reușit să facem din urât frumos…În boala asta trebuie să existe un grad de acceptanță și de toleranță”, a spus la EBS Radio Daniela Petric.

Expoziția este deschisă între 8 și 18 octombrie la Casinoul din Parcul Central din Cluj-Napoca.

Mai multe despre proiect aflați dn interviul pe care Alina Nistor și Daniela Petric l-au acordat în emisiunea Tête-à-tête cu Anca Brășfălean.

 

Ne poți asculta și aici: