AUDIO | Mihai Iordache, despre Suita Titan și cum începe albumul: „E o mică răzbunare post-factum pentru toată muzica pe care a trebuit să o ascult în copilărie”

Cel mai recent album Iordache va fi prezentat în această seară pe scena Jazz in the Park. Suita Titan are drept sursă de inspirație cartierul copilăriei muzicianului – cel mai mare cartier al Bucureștiului – Titan, așa cum l-a experimentat Iordache în anii ’70.

Mihai Iordache în studioul EBS Radio. Foto: Tiberiu Crișan

La fel ca și precedentele sale două discuri, Suita Titan s-a întregistrat și a fost transpus pe suport fizic în urma unei acțiuni de crowdfunding.

Cu o diferență. Materialul video de câteva minute, care ar fi trebuit să promoveze ideea și să prezinte proiectul, a devenit un documentar mai lung decăt produsul discografic în sine.

Partea vizuală a suitei îi aparține fiicei lui Mihai Iordache, Madison Medicine, cea care a realizat fermecătoarele interviuri cu amintiri din copilărie ale prietenilor de cartier ai tatălui.

Iordache, alături de fiica sa. Foto: Tiberiu Crișan

Aflați în interviul de mai jos în ce context s-a născut Suita Titan și nu ratați concertul cu Iordache de vineri seara, de la ora 20.00, pe scena mare a frstivalului Jazz in the Parc.

Tiberiu Crișan

Ne poți asculta și aici: