Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Clădire monument-istoric din zona centrală, transformată în centru cultural

O clădire monument-istoric de pe Bulevardul 21 Decembrie care este în paragină, va fi transformată în centru cultural.

Imobilul este situat la aceeași adresă unde ar urma să fie construit și viitorul sediu al Filarmonicii, dar și o clădire de birouri de clasa A sau un hotel de 4 stele, în regim privat.

Autoritățile au decis ca până la concretizarea celor două proiecte majore să transforme imobilul învecinat, folosit în trecut de Garnizoana Militară, în spațiu expozițional și de evenimente culturale.

„Imobilul care este astăzi în stare de degradare vrem să-l transformăm. La subsol vor fi spații multifuncționale expoziționale, pentru seminarii și instruire vocațională. Sub toată clărirea este un beci cu o înălțime de 4 metri, cu boltă, foarte frumos. La parter vrem să amenajăm alte spații multifuncționale expoziționale, pentru evenimente culturale și informare privind programele culturale, iar la mansardă vor fi spații multifuncționale și o sală pentru activități educaționale și artistice. Vor fi și câteva studiouri de creație și spații pentru organizarea de evenimente culturale și promovarea de patrimoniu”, a declarat pentru EBS Radio viceprimarul Dan Tracea.

Clădirea va avea o suprafață utilă de 2.500 de metri pătrați. Valoarea investiției, care va ajunge la 27 de milioane de lei, urmează să fie aprobată în ședința Consiliului Local de săptămâna viitoare.

Ulterior va fi lansată și licitația pentru execuția lucrărilor.

 

Ovidiu Cornea

 

X
X
X