CLUJ | 280.000 de lei pentru programul „Școală după școală”

Peste 160 de elevi din familii cu risc de marginalizare din Cluj-Napoca vor beneficia de programul „Școală după școală” până în vara anului viitor.

Programul este susținut de Primăria clujeană, care subvenționează hrana acestor elevi pe perioada cursurilor, scopul fiind prevenirea și reducerea abandonului școlar.

Aproape 1.000 de elevi au fost incluși în proiect de la lansarea acestuia, în 2013, și până în prezent.

Susținerea financiară pentru after school ar trebui extinsă la toți copiii și completată cu organizarea de activități extrașcolare în fiecare instituție, crede inspectorul școlar general Valentin Cuibus.

„Orice program care încearcă să aducă copiii la școală este benefic. Sigur, eu cred că ar trebui să renunțăm la programele Lapte și corn și cel cu merele și să organizăm un program prin care să oferim o masă caldă și un program până la ora 17.00 pentru fiecare copil. Acesta ar putea fi finanțat parțial de la nivel central și parțial de la nivel local. Cred că ar fi benefic pentru toți copiii”, a declarat șeful Inspectoratului Școlar Cluj, Valentin Cuibus.

În anul școlar în curs, beneficiarii vor fi elevi de la școlile gimnaziale „Traian Dârjan”, „Nicolae Iorga”, „Octavian Goga„ și „Nicolae Titulescu”.

Consiliul Local urmează să aprobe în ședința de miercuri alocarea bugetară pentru acest program, în valoare de peste 280.000 de lei.

 

Ovidiu Cornea