Concurs „de frumusețe” pentru angajatorii clujeni. Ce îi așteaptă pe vizitatori la Noaptea Companiilor

Marile companii cu sedii în Cluj sunt într-o permanentă dezvoltare, deci mai tot timpul în căutare de angajați. De aici s-a născut și ideea Nopții Companiilor.

Iar cum metodele clasice de recrutare poate nu mai dau roade pentru tinerii angajați, un concept inedit vine în sprijinul lor. Astfel,  în cadrul unui eveniment care ține până la miezul nopții, firmele își deschid larg porțile pentru a-i primi pe curioși.

La Noaptea Companiilor participă firme din diverse arii de activitate: de la IT, la inginerie ori domeniul financiar.

„În Cluj problema recrutării este una foarte arzătoare, iar companiile se luptă pentru această masă de oameni care trăiesc în aici. Evident, în acest context, companiile încearcă să găsească noi metode de promovare în vederea recrutării, iar Noaptea Companiilor le oferă un employer branding real, pentru că se pot arăta foarte multe lucruri din bucătăria internă, la sediul companiilor. Le-a plăcut că în sfârșit se pot arăta cum sunt, ce au făcut de când sunt în Cluj, ce au de gând să facă. E un fel de concurs de frumusețe”, a declarat la EBS Radio Szasz Peter, organizator.

 Fiecare companie se pregătește pentru a-și primi viitorii angajați. Iar pe lângă activitățile de prezentare propriu-zisă, acestea au pregătit momente inedite pentru participanți.

„În prima parte a programului sunt activități axate pe rutina de zi cu zi, deci prezentarea tehnologiilor, produselor folosite. Și mai spre seară totul devine chill: de la pizza, la masaj sau boardgames ori campionate de sport”, a mai spus Szasz Peter.

Noaptea Companiilor se desfășoară joi, 10 octombrie, între orele 14.00 și 24.00. Organizatorii facilitează transportul participanților cu autobuze CTP pe durata evenimentului. Acestea vor pleca de la Cluj Arena și se vor opri în fața fiecărui sediu de firmă din program.

 

Ioana Pîrlea

 

X
X
X