Copiii depistați cu Covid-19 vor fi tratați la Spitalul de Boli Infecțioase. Secția existentă va fi extinsă în caz de nevoie

Clujul dispune de resursele medicale necesare pentru tratarea eventualelor cazuri de Covid-19 care apar în rândul elevilor.

La spitalul de Boli Infecțioase, dedicat exclusiv pacienților cu Covid-19, există 22 de locuri special amenajate pentru copii. Iar la nevoie, secția poate fi extinsă.

„Secția de la Infecțioase, pentru copii, există de la începutul pandemiei. E o secție cu 22 de locuri, 11 saloane a câte 2 locuri fiecare. În acest moment considerăm că e suficientă, dar dacă va fi nevoie și vedem că vom avea o creștere a numarului de cazuri la copii, o să găsim o soluție pentru a mai deschide o secție, tot în incinta Spitalului de Boli Infecțioase”, a declarat la EBS Radio prefectul Mircea Abrudean.

În caz că prezintă simptome de Covid- 19, elevii sunt consultați la cabinetul medical, iar ulterior sunt informați și chemați la școală părinții , iar apoi elevii sunt transportați la Spitalul de Boli Infecțioase.

 

Ovidiu Cornea