Demolarea garajelor de tablă din Gheorgheni a adus aproape 100 de noi locuri de parcare. Tarcea: „Mulți aveau depozitate diverse alte lucruri, nu mașini”

Toate cele peste 600 de locuri de parcare rezultate în urma demolării garajelor din cartierul Gheorgheni vor fi amenajate până la finalul acestei săptămâni.

Cele mai multe platforme care cumulează fiecare zeci de locuri de parcare au fost amenajate deja, iar ultimele vor fi gata până la mijlocul lunii.

După demolarea celor peste 500 de garaje private, numărul locurilor de parcare a crescut cu aproximativ 25%. Mai mult, pentru o parte din construcțiile dărâmate, proprietarii nu au solicitat loc de parcare pe noile platforme betonate, deși aveau posibilitatea să o facă.

„Am demolat 508 garaje și au rezultat undeva la 106 locuri de parcare suplimentare. Sunt mulți proprietari, estimez eu undeva la 20%, care nu au mai venit să-și prelungească (dreptul de a deține un loc de parcare, n.red.), să vină cu documentele necesare, de aici rezultă că nu mai locuiesc la adresă, ori nu mai dețin mașină. Foarte mulți aveau depozitate diverse lucruri în garaje, mai puțin mașină”, a declrata pentru EBS Radio viceprimarul Dan Tarcea.

Locurile de parcare suplimentare vor intra în circuitul celor care pot fi ocupate pe bază de abonament, a mai precizat viceprimarul Dan Tarcea.

Solicitanții trebuie să facă dovada deținerii mașinii, a domiciliului la adresa corespunzătoare locului de parcare vizat, iar autoturismul trebuie să aibă ITP-ul la zi și să îndeplinească alte condiții prevăzute în Regulamentul de acordare a locurilor de parcare cu abonament.

În cursul acestui an au fost demolate peste 800 de garaje private în cartierele Mănăștur și Gheorgheni. Recent, Primăria Cluj-Napoca a somat și locuitorii din cartierul Între Lacuri să își dărâme peste 350 de astfel de construcții.

Cei care nu le demolează pe cont propriu suportă cheltuielile și pierd totodată dreptul la un nou loc de parcare în zonă.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: