Destinații exotice sau sărbători petrecute în mod tradițional? Cererea de vacanţe este cu 30% mai mare faţă de 2021

Românii tind tot mai mult să aleagă destinații exotice, departe de casă. Cererea pentru sărbătorile de iarnă înregistrează o creştere de 30% până la ora actuală faţă de anul precedent, iar 65% dintre circuitele şi pachetele turistice pentru Crăciun şi Revelion au fost deja rezervate, arată datele unui touroperator.

Românii caută, de sărbători, în general destinaţii calde, însorite, cu acces la mare sau la ocean, experienţe culturale, dar şi destinaţii europene inedite, arată DAL Travel.

Mexic este „vedeta” îndepărtată a perioadei de sărbători, turiştii având la dispoziţie mai multe programe pentru această destinaţie. Într-un circuit de 10 zile (27 decembrie – 5 ianuarie), turiştii  se vor bucura de o autentică fiestă mexicană pe muzica mariachilor şi a folclorului mexican, cu meniu şi băuturi tradiţionale, totul într-o petrecere plină de culoare şi bucurie. Costul pachetului, care include şi zbor, este de 3.500 de euro. Și Sri Lanka rămâne o destinaţie căutată şi sigură pentru turişti şi mai accesibilă ca tarif, în condițiile în care un pachet turistic de Revelion, pentru aproape 2 săptămâni de ședere, ajunge la 2.270 de euro de persoană.

Printre cele mai solicitate destinaţii de sărbători se mai numără Egipt, Zanzibar (Tanzania), Bali (Indonezia), Turcia, Franţa – în special pentru Paris -, dar şi Africa de Sud, Filipine şi Sri Lanka.

Alături de creşterea cererii faţă de anul precedent, în această toamnă cei care activeaza in domeniu au observat tendinţa turiştilor de a efectua rezervările mai devreme pentru sărbătorile de iarnă. Vorbim de o predictibilitate mai mare în acest an.

Ne poți asculta și aici: