Plantele aromatice și condimentele, ingredientele ideale pentru înghețată

Condimentele și plantele aromatice par a fi noile trenduri în materie de ingrediente pentru sortimente inedite de înghețată.

Cofetarii clujeni s-au conformat, astfel că în oraș putem găsi deserturi cu busuioc sau piper.

La o cofetărie de pe strada Napoca, pofticioșii pot degusta înghețată de mure cu busuioc, ananas cu piper roz sau caise cu mentă. Fiecare ingredient aduce o aromă aparte.

„Rolul condimentelor și al plantelor aromatice pe care le folosim este de a sublinia anumite note ale gustului din fructe. Trebuie să fie un echilibru și, în același timp, să nu se anuleze gusturile. Dacă este de mure cu busuioc trebuie să simți și mura, și busuiocul. Trebuie să se completeze și să se creeze un echilibru. Astfel de ingrediente sunt deosebite, trăiești o experiență mult mai intensă”, spune cofetarul Veronica Szokoly, cea care pregătește astfel de înghețată.

Cei care au încercat noile arome deja, au rămas impresionați de gustul aparte al fiecărui sortiement.

„Mi se par îndrăznețe ca și gust, am remarcat busuiocul, sorbetul de mure cu busuioc. E o adevărată experiență senzorială să îl testezi”, spune o clujeancă.

„Parcă sunt mai bune, au gust natural, sunt mai naturale. Mi se par foarte bune”, spune și o tânără care a gustat din înghețată.

Între timp, cofetarii lucrează și la alte rețete inedite, astfel că în curând gurmazii vor putea mânca înghețată cu morcov negru sau condimente marocane.

 

Ioana Pîrlea

 

Ascultați aici materialul difuzat la EBS Radio:

 

Ne poți asculta și aici: