FOTO | Sistemul automatizat de irigare al Parcului Central a fost pus în funcțiune. Apa este adusă din Someșul Mic

Parcul Mare va fi irigat prin intermediul unui sistem inteligent, gestionat de la distanță. Investiția este de 1,2 milioane de lei.

Noul sistem de irigații este unul eficient atât din punct de vedere energetic, cât și al consumului de apă. Captarea și aducțiunea apei se face din albia Someșului Mic și s-a folosit soluția subtraversării, astfel încât să nu fie afectată strada Splaiul Independenței, dar nici aleile, au arătat reprezentanții Primăriei.

Zona verde irigată din Parcul Central are o suprafață de aproape 88.000 de metri pătrați. Au fost montate 2.842 de aspersoare și două pompe pentru asigurarea debitului necesar.

De asemenea, a fost instalată o stație meteo, un smart connector, un mecanism antivandalism și senzori speciali pentru a sista irigarea în condiții de ploaie sau sol saturat.

Sistemul va fi gestionat de la distanță, respectiv va fi programat de către serviciul Spații verzi din cadrul primăriei prin transmisie wi-fi. Mai mult, există două metode de udare, în funcție de vegetație.

Valoarea investiției este de 1,2 milioane de lei, fără TVA.

 

Sursa foto: Primaria Cluj

 

Ne poți asculta și aici: