Mamele-antreprenor sau libertatea de a alege cum îți împarți timpul între business și familie

Proaspetele mămici se dovedesc a fi tot mai creative. Potrivit statisticilor, numărul femeilor care își dezvoltă o afacere cât sunt în concediu de maternitate crește de la an la an.

Alina Bota, economist și consultant de business, a creat o comunitate care încurajează tinerele să profite de această perioadă și să se transforme în antreprenoare.

„Este o perioadă de transformare, o perioadă de creativitate crescută, studiile spun că îți crește cu peste 80% creativitatea în timpul maternității și este o perioadă în care mamele au timp să se gândească la viitorul lor din punct de vedere al carierei. Concediul de maternitate din România poate să meargă până la doi ani de zile și pot să testeze în această perioadă un model de business”, spune Alina Bota.

În comunitatea Mamprenoare, femeile care vor să își dezvolte propria afacere beneficiază de consiliere și educație în business. Astfel, pasiunile se pot transforma în mici afaceri.

„Foarte multe dintre ele vin din companii și își deschid firme de consultanță, de training, de coaching. Sau sunt mame care merg pe nevoile pe care le-au avut și își deschid afaceri-suport pentru părinți și copii. Domeniile sunt diferite, în funcție de expertiza pe care o au aceste femei. Punctul de pornire este domeniul la care mama se pricepe cel mai bine. Nu pornim cu bani foarte mulți la început pentru că nu avem experiență și atunci devenim antreprenori încet, încet și, pe măsură ce se dezvoltă afacerea, apar fondurile europene, creditele”, a mai spus Alina Bota.

Printre avantajele pe care le au mamele antreprenoare se numără libertatea de a-și împărți așa cum doresc timpul între business și viața de familie.

Corina Cobianu Drugan este antreprenor care, alături de familia sa, administrează o școală de yachting.

„De când am devenit mamă parcă lucrurile au înflorit, parcă fiecare copil vine cu norocul lui, chiar mă simt plină de creativitate. Îmi fac eu programul cum vreau să mi-l fac sau cum e nevoie, în funcție de programul copiilor, a celor doi băieți. Și nu am o oră fixă de ajuns la birou, iar dacă trebuie să plec mai devreme nu este nicio problemă. Dacă nu am cu cine să las copiii, pot să îi duc acolo. Iar vacanțele mi le fac eu cum vreau, nu sunt stresată că nu mai am zile de concediu și asta este fantastic”, a spus și Corina Cobianu Drugan.

Comunitatea mamelor antreprenor organizează periodic evenimente care aduc în același loc specialiști din diverse domenii.

Mâine, la Cluj-Napoca, se desfășoară o conferință de lifestyle business.

 

Ioana Pîrlea

 

Sursa foto: pixabay.com

 

 

Ne poți asculta și aici: