Mesajul de 1 Mai al doctorului Virgil Musta: „Trebuie să mai rezistăm, pentru a ne bucura mai târziu în echipă completă”

Doctorul Virgil Musta, medic primar de boli infecţioase, a devenit cunoscut în toată țara datorită rezultatelor bune pe care le are în lupta cu Covid-19 spitalul la care lucrează – „Victor Babeș” din Timișoara.

Medicul infecționist a vorbit mult despre „modelul Timișoara”, dar și-a făcut și un obicei de a transmite recomandări pe înțelesul tuturor pe grupul City Doctors-comunitate pentru sănătate!.

Așa că a făcut-o și pentru 1 Mai, o sărbătoare pe care suntem obișnuiți să o petrecem în natură. Astfel, medicul ne sfătuiește să respectăm în continuare măsurile „pentru a consolida ce am câștigat prin responsabilitatea dovedită la sărbătorirea Paștelui”.

„Acum ne bucurăm cu toții de venirea primăverii și de zilele libere de 1 Mai. Anul acesta trebuie însă să fim mai precauți, pentru a nu avea motive de întristare ulterior. Putem sărbători 1 Mai, cum crede fiecare, chiar cu mici și grătare cum ne-a intrat deja în obicei, dar în familie, iar cu prietenii putem vorbi la telefon sau să ne vedem online. Pandemia nu a trecut! Nu vă adunați în grupuri. Nu frecventați zonele publice aglomerate. Protejați în continuare persoanele cu risc și respectați vă rog toate recomandările pe care deja le cunoaștem”, a scris medicul.

E necesar să mai avem răbdare!

El a făcut apel la răbdarea oamenilor și a dat din nou exemplul sărbătorilor de Paști, când românii au arătat că sunt responsabili.

„Până acum, pandemia este ținută sub control la noi și aceasta datorită în special responsabilității și eforturilor voastre, pentru că marea majoritate a înțeles cât de importante sunt recomandările noastre pentru sănătatea și chiar viața tuturor. Sigur că trecem încă printr-un moment greu, dar trebuie să mai rezistăm, pentru a ne bucura mai târziu în ‘echipă completă’. E necesar să mai avem răbdare. Fiți înțelepți și responsabili! Dacă trecem cu bine și peste această perioadă, vor începe să apară cu siguranță și vești mai bune”, a mai spus dr. Virgil Musta.

Vezi și: 

AUDIO | Dr. Virgil Musta, infecționist, Timișoara: „Totul depinde de modul cum noi înțelegem sa respecăm regulile și să ne protejăm”

Dr. Virgil Musta, despre lupta cu Covid-19: „Ne adaptăm continuu. Nu ne este rușine să ne recunoaștem greșelile și lipsurile”

 

Sursa foto: Facebook/City Doctors-comunitate pentru sănătate!