Știrile dimineții: Contracte în valoare de 7 milioane de euro pentru reabilitatea termică a 10 blocuri din Cluj-Napoca/CFR Cluj a câștigat cu scorul de 3-1 meciul cu FCU Craiova/6 din 10 români vor să cumpere electronice și electrocasnice de Black Friday

Contracte în valoare de aproape 7 milioane de euro pentru reabilitatea termică a 10 blocuri din Cluj-Napoca, aproape 6 din 10 români vor să cumpere electronice și electrocasnice de Black Friday și CFR Cluj a câștigat cu scorul de 3-1 meciul cu FCU Craiova- acestea sunt pricipalele știri ale dimineții la EBS Radio.

Primarul Emil Boc a semnat contracte în valoare de aproape 7 milioane de euro pentru reabilitatea termică a unor blocuri din Cluj-Napoca. Proiectul finanțat din fonduri europene prin PNRR, pentru reabilitarea termică și creșterea eficienței energetice a fost aprobat și va cuprinde în total 10 blocuri, din mai multe cartiere ale Clujului.

***

Aproape 6 din 10 români vor să cumpere electronice și electrocasnice de Black Friday, arată un studiu citat de Mediafax. Asta în timp ce 38% intenționează să achiziționeze articole de Fashion, iar 34%  își doresc produse IT. Majoritatea cumpărătorilor, adică 80%, nu au un buget fix, ci vor cheltui bani în funcție de ce oferte vor găsi.

***

145 de profesori din județul Cluj au învățat cum să îi ajute pe elevi să evite consumul de substanțe interzise. Proiectul ”Viitorul depinde de tine!” a fost lansat recent de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, deoarece exista o creșterea alarmantă a cazurilor de consum de substanțe interzise, în rândul minorilor. Activitățile de formare a profesorilor vor fi urmate de sesiuni de informare a părinților, în toate școlile.

***

Testare gratuită pentru clujencele din comuna Viișoara. Acestea pot să își facă, fără programare, testele Babeș-Papanicolau și HPV, vineri, la Centrul Medical, între orele 13 și 17. Testele sunt eficiente în preveniția cancerului de col uterin. Acesta este al patrulea cel mai frecvent cancer în rândul femeilor la nivel mondial, informează cei de la potisaprevii.eu.

***

Profesorii unei şcoli din judeţul Cluj se luptă să reducă abandonul şcolar. Asta pentru că unul din patru elevi din mediul rural abandonează școala, arată statisticile. Astfel în Şcoala Gimnazială Luna  a fost demarat proiectul „Egalitate de șanse prin educație” finantat prin PNRR. Elevii vor fi motivaţi să vină la şcoală, iar cei care vor reuşi să termine clasa a VIII-a vor fi motivați să se înscrie mai departe, la un liceu.

***

Victorie pentru CFR Cluj. Gruparea clujeană a câștigat cu scorul 3-1 meciul cu FCU Craiova, în ultimul duel al etapei a 17-a din Liga 1. Pentru CFR Cluj urmează meciul cu CSC Dumbravita, din etapa a 2-a a Cupei României, care se va juca în Gruia, joi, de la ora 18:15. Intrarea va fi liberă la acest meci în Tribuna 2, pentru toți doritorii.

Ne poți asculta și aici: