Știrile dimineții: România, atrăgătoare pentru investiții străine / Vreme caldă la Cluj / Meci CFR – U. Craiova azi

România rămâne o destinație atractivă pentru investitorii din afara granițelor, spune premierul Nicolae Ciucă. Potrivit acestuia, numărul firmelor cu capital străin nou deschise în țara noastră a crescut cu aproape o treime în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Potrivit datelor Oficiului Național pentru Registrul Comerțului, cel mai mare număr de societăți cu participare străină aparține investitorilor italieni, iar cea mai mare valoare a capitalului, firmelor olandeze.

 

Sfârșitul de săptămână a adus activități sportive pentru copii, la Cluj-Napoca. Programul FUGI ÎN CURTEA ȘCOLII a ajuns la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”. Curtea unității de învățământ din cartierul Zorilor a devenit sâmbătă un loc propice atletism, baschet, fotbal, tenis sau volei, precum și pentru jocurile copilăriei: rațele și vânătorii, leapșa sau șotronul.

***

Administrația Națională de Meteorologie anunță o vreme mai caldă decât normalul termic al perioadei, în județul Cluj. Cerul va fi variabil, temporar noros in cursul zilei cand local va ploua slab. Temperaturile maxime se vor situa între 14 și 17 grade.

***

Studenții Universității Babeș-Bolyai, cadrele didactice din cadrul instituției de învățământ și nu numai sunt așteptați să doneze sânge în cadrul unei noi ediții a campaniei „Donăm împreună, UBB dă startul!”. Acțiunea se derulează săptămâna aceasta la Centrul Regional de Transfuzie Cluj, pe str. Nicolae Bălcescu nr. 18. Donatorii sunt așteptați de luni până vineri, între orele 07.30 – 13.00.

***

De săptămâna aceasta, autobuzele vor ajunge și în zona Cluj Innovation Park, anunță reprezentanții Companiei de Transport Public. Astfel, anumite curse ale liniilor 39 și 39L vor lega această zonă de Piața Mihai Viteazu. Pe fiecare sens de mers vor fi patru curse dimineața și patru dupa-amiaza. Orarul poate fi consultat pe site-ul Companiei de Transport.

***

Meci în Gruia în această seară: CFR Cluj o întâlnește pe Universitatea Craiova de la ora 21.00, în ultima partidă a etapei din Superligă. Cealaltă echipă clujeană, Universitatea, a pierdut sâmbătă cu 1-0 în deplasare la Universitatea Craiova.

Ne poți asculta și aici: