AUDIO | Aplicația săptămânii – transportul în comun pe telefon!

După autobuz n-are rost s-alergi, va mai veni unul cu siguranță.

Vorba asta nu putea să se nască în zilele noastre, când, într-un oraș atât de modern precum Clujul poți afla de pe telefon când trebuie s-ajungi în stație.
Căci, trebuie să știți, avem cel puțin două programe dedicate transportului în comun, ambele perfectibile.

Pentru ca să poți folosi efectiv aplicația ce poartă numele Companiei de Transport Public, sau CTP Cluj, trebuie să te autentifici. Cum logarea prin Facebook nu funcționează, ești obligat să-ți faci cont. Nu înțeleg la ce folosește vârsta, ocupația și sexul meu în raport cu utilizarea serviciilor de transport public, dar, fără să le declar nu trec la pasul următor.
Iar la pasul următor descopăr că la capătul de linie din Grigorescu nu există o stație, cum știam eu, ci, conform hărții, ar fi risipite în zonă nu mai puțin de 3, fiecare cu autobuzul ei.

Trec peste și aleg să caut Piața Mihai Viteazu. Nu e una, sunt 3, atâta doar că a treia e cea din orașul Câmpia Turzii. O aleg, plin de curiozitate, pentru a descoperi că am să iau o mașină până în Zorilor, de-acolo una în afara orașului până în Vâlcele, iar de-acolo în doar 280 de minute de mers pe jos voi ajunge la destinație.

Mai bine rămân acasă și caut autobuzele care m-ar putea duce-n oraș. 30-ul pleacă într-un minut, dar butonul vezi orar s-a retras demult la garaj. Nu am orarul nici din meniul dedicat Liniilor, iar secțiunea hărți încarcă imagini care, odară mărite corespunzător pentru a putea fi descifrate pe telefon se dovedesc a avea rezoluție prea mică pentru a fi citite.

Totul se explică acum – îmi e clar de ce aplicația asta are doar nota 1.7 – una din cele mai slab cotate aplicații din câte mi-a fost dat să întâlnesc.

Păstrați-vă calmul și încercați mai bine Bus Cluj Napoca – limpede, intuitivă și mai ușor de folosit. Îl lipsește o căutare serioasă – sunt aici, vreau s-ajung la Teatru – ce mijloc de transport să folosesc, dar, cu răbdare și puțină experiență pot afla răspunsul la întrebarea asta. Are în schimb integrată posibilitatea achiziționării de bilete prin SMS, plus o notă clar favorabilă de la utilizatori 4.4, și-a fost updatată acum două luni.

O întrebare, totuși – de ce în dreptul ei google recomandă, ca produs similar, aplicația despre Arsenie Boca?

Ai aici toate aplicațiile recenzate la EBS Radio.

Tiberiu Crișan

 

Ne poți asculta și aici: