Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Despre noi

Gândim și vorbim liber.

Ascultăm freamătul și voia-bună a publicului nostru. Depindem în întregime de cei care ne vor asculta. Știm că fiecare înțelege altfel „muzica bună”, așa că vom face tot posibilul să fim pe placul tuturor, oferindu-vă un playlist de excepție. Împreună cu dumneavoastră vrem să refacem puntea esențială de încredere între public și jurnaliști. Singurele limitări ale exprimării noastre sunt cele impuse de moralitate, decență și informare corectă. Într-un mod pozitiv, dorim să vă relatăm tot ceea ce se întâmplă în cele două orașe în care vom emite, Cluj-Napoca și Dej. Nu suntem politicieni și este exclus să ne trasăm linii politice editoriale. Nu o vom face acum, nu o vom face nici în anii următori. Credem cu tărie într-o presă corectă, decentă, fără scandal sau răfuieli; așadar ne dezicem în totalitate de o astfel de manieră de a relaționa cu publicul nostru. Strategia noastră de finanțare și dezvoltare se bazează în totalitate pe aceste repere.

Valorile noastre

Încredere

Încrederea publicului nostru în actul jurnalismului pe care îl practicăm este fundamentul întregii noastre activități. Consolidarea acestei relații este un proces în care suntem angajați continuu.

Informarea corectă

Respectul pe care îl adresăm publicului nostru se definește prin informarea corectă a acestuia, fără interpretări și fără îndepărtarea de la sensul primordial al oricărui eveniment pe care îl relatăm. Acest principiu este unul de la care nu vom abdica sub nicio formă. În relatarea cu cât mai multă acuratețe a oricărui eveniment vom analiza toate informațiile disponibile astfel încât să putem fi cât mai aproape de adevăr, acesta fiind scopul nostru final. Anchetele jurnalistice nu fac parte din proiectul nostru editorial.

Moralitate și minori

Decența, abordarea imparțială, respectarea vieții private, dreptul la propria imagine, protecția superioară a minorului, sunt elementele esențiale cu ajutorul cărora ne exprimăm. Conținutul editorial pe care îl producem și acțiunile noastre, în egală măsură, urmăresc nevoile de educație și cultură ale tinerilor.

Demnitatea umană

Urmărim să redăm realitatea exact așa cum este, incluzând toate aspectele prin care aceasta se manifestă. Totuși, ne rezervăm dreptul de a discerne între conținutul editorial provocator și obligația pe care o avem de a respecta demnitatea umană, drepturile și libertățile fundamentale ale omului. Vom fi permanent în contact cu publicul nostru astfel încât să primim, să înțelegem și să reacționăm la orice sesizare în legătură cu acest domeniu.

Diversitatea opiniilor

Cenzura de orice fel este interzisă. Opiniile sunt acceptate și transmise ca parte a respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, cu respectarea întocmai a acestor drepturi. Principiul “audiatur et altera pars” este parte a obligațiilor pe care ni le asumăm.

Independența editorială

Independența editorială este garantată în condițiile respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului dar și a prevederilor Legii audiovizualului 504 din 2002. Publicul nostru trebuie să primească asigurări că politica editorială nu este influențată de factori politici, economici/financiari sau orice tip de interese personale.

Transparența online

Natura și proveniența conținutului nostru online sunt transparente. După caz, materialele publicate online, altele decât cele asumate de către redacția noastră, vor fi identificate și asumate de către autori.

Responsabilitate

Prezentele valori sunt parte a contractului individual de muncă iar renunțarea, sub orice formă, la respectarea acestora duce la încheierea raporturilor de muncă cu redacția. Analizăm și publicăm materiale de presă semnificative pentru publicul nostru iar expertizele pe diverse domenii vor fi susținute de persoane specializate, responsabile. Credem în valorile europene la care am aderat din credință, nu din oportunism.

X
X
X