Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Echipa

Adrian Ardelean

Adrian Ardelean

Dintre radio, televiziune și presa scrisă, radioul e pentru mine prima și definitiva iubire. Odată infectat cu microbul radioului, nu mai ai scăpare. Cine scapă, înseamnă că nu a fost infectat. Radioul este cel mai uman canal media, cel mai intim; e un partener care nu te confiscă. Îți lasă ochii liberi, îți lasă imaginația dezlegată. Și, dacă îmi place așa de mult radio, e logic că sunt dependent: de muzică, de povești bine spuse și de informații din trafic. Nu neapărat totdeauna în ordinea asta.

Alex Brad

Alex Brad

Vesel, amuzant, dur și direct, enervant de sincer uneori. Cred că acestea sunt principalele mele caracteristici. Am început să colaborez cu un post de radio la vârsta de 14 ani... a fost dragoste la prima vedere și de atunci, cu fiecare ocazie, încerc să îmbin jobul cu pasiunea, jobul cu radioul. Îmi place să comunic și îmi place să învăț. Îmi place să învăț să comunic în cât mai multe moduri. Pe lângă radio, pot spune că sunt îndrăgostit de gătit și de muzică, de citit și de sport, și câteodată de toate patru în același timp. Nu am mai multe de spus despre mine și aș prefera să mă cunoști prin intermediul radioului. Încântat de cunoștință...eu sunt Alex Brad."

Anca Brășfălean

Anca Brășfălean

La început m-a vrăjit cu întâmplările acelea pline de suspans și farmec, pe care le ascultam cu sufletul la gură și urechea aproape de aparat. Teatru radiofonic. Poate atunci am început să visez cu ochii deschiși. Totuși, nu mi-am făcut planuri să intru eu insămi în lumea aceea din care veneau povești și personaje exclusiv sub formă de voci. Abia după ce lucram deja de o vreme în radio, m-am minunat: "uite, am intrat, nici eu nu știu cum, în cutia magică!" O locuință încăpătoare, luminoasă și, cumva, intimă. Și mereu surprinzătoare. Iar chiria-i chiar floare la ureche. Așa că mai rămân.

Angel Rusu

Angel Rusu

E destul de bizar să scrii o prezentare despre tine. Practic, trebuie să te pui într-o lumină bună fără a folosi clișee și fără a da impresia că lăudătorii tăi au emigrat în alte state paralele. Și atunci vă spun doar că sunt un om foarte pasionat de muzică și radio. De asemenea, am o explicație logică pentru cearcănele permanente: mă trezesc în fiecare zi la ora 5 ca șă fiu primul la radio.

Carmen Fizeșan

Carmen Fizeșan

Mă consider norocoasă pentru că am cea mai frumoasă meserie din lume; sunt jurnalistă de aproximativ 15 ani, dintre care mai bine de jumătate i-am petrecut în radio. Nu a fost o întâmplare. Iar eu sunt ceea ce se numește om de știri, sunt mereu interesată de evenimentele care contează pentru noi toți, dar și să descopăr poveștile celor care ne demonstrează că lucruri frumoase se pot face și aici, în România. Promit să vi le împărtășesc și vouă, la știrile EBS Radio!

Cristian Ivaneș

Cristian Ivaneș

La început mă fascinau vocile care ieșeau din cutia aceea neagră în care tata băga des baterii Elba, cumpărate cu pile. Apoi, muzica. După aceea, ambele. Cândva am început să înregistrez programele Europei Libere, să le transcriu și să mă imprim citindu-le ca oamenii aceia invizibili pe care deja îi iubeam. Au trecut anii... Sunt deja de decenii infectat cu microbul ăsta, fac radio de aproape 30 de ani. Nu e mult, e chiar puțin. Radioul și noi ne-am schimbat, dar a rămas misterul și magia vocii de "dincolo", asta face radioul nemuritor!

Darian Sacalis

Darian Sacalis

Pentru mine, radioul este mai mult decât locul unde îmi desfășor activitatea profesională; este și o pasiune. Și acesta nu este un clișeu. Este singura ramură din media în care am lucrat și simt că este locul potrivit pentru mine. Împreună cu ai mei colegi vom încerca să vă oferim cele mai proaspete și relevante știri, așa că stați cu urechile pe noi pentru a fi bine informați!

Flaviu Petean

Flaviu Petean

Copil fiind, sunam la toate concursurile de la radio ca să îmi aud vocea în difuzor. Am câștigat un pix, o carte, o lumânare și alte fleacuri, în spatele cărora se ascundea de fiecare dată un premiu mult mai relevant: câteva minute de explorat studiourile de emisie. Ajuns în sfârșit în spatele microfonului de la EBS Radio, îmi propun să redescopăr orașul împreună cu ascultătorii mei, prin istorii locale și discuții cu cei care fac din Cluj un loc special.

Ovidiu Cornea

Ovidiu Cornea

Radioul este pentru mine o provocare, iar presa, o expresie a libertății. M-am visat fotbalist, aproape de la aceeași vârstă de la care am început să leg cuvintele... sport a fost de altfel primul cuvânt pe care l-am citit integral. Îmi amintesc și acum scena... Am fost încrezător de (și mai) tânăr, într-un soi de variantă autohtonă a American Dream-ului, astfel că mi-am asezonat încă din studenție profilul profesional cu diverse meserii conexe. M-au învățat și acestea multe, la fel ca viața a cărei complexitate o prețuiesc. Îmi doresc să ne ascultați cu plăcere!

Rebeka Török-Ágoston

Rebeka Török-Ágoston

M-am dedicat presei scrise din 2005, după care m-am îndrăgostit de radio și de televiziune. Radioul înseamnă să-ți radieze ziua, seara și noaptea cu atmosferă plăcută. Înseamnă să te însoțească în diferite momente ale zilei și să te bine dispună. Exact acest fapt are de gând să săvârșească și emisiunea maghiară în fiecare duminică, unde vă aștept cu știri, evenimente culturale, invitați irezistibili și muzică de calitate. Să rămâi cu un iz fain după weekend și să-ți începi săptămâna ardelenește: cu zâmbetul pe buze!

Tiberiu Crișan

Tiberiu Crișan

M-am născut în același an în care Pink Floyd lansau cel mai bine vândut disc al lor. Cum n-am fost tocmai copt pentru The Dark Side of The Moon, avea să-mi placă mai mult LP-ul Animals, apărut când eu eram deja apt să înțeleg toate lucrurile importante – la trei ani. Peste alți ani, am plecat la București, unde aveam să fotografiez o mulțime de concerte, să scriu și să vorbesc la radio, tot despre muzică. M-am reîntors la Cluj tobă de concerte și surprins că între timp orașul s-a trezit și trăiește frenetic.

Tudor Runcanu

Tudor Runcanu

Radioul a însemnat pentru mine, la început, o expoziţie de voci şi limbi necunoscute venite de departe. Eram copil şi alergam pe scala unui aparat rusesc, în sus şi în jos, şi mă trezeam brusc ba la Riga, ba la Dresda, ba la Pekin. Radioul m-a învăţat la început geografie. Apoi, am înţeles că e o stare de spirit dincolo de vocile sau fragmentele muzicale. Nu vă zăvoriţi urechile, chiar dacă ochii au uitat să mai asculte!