Cât de vechi e Vechiul Cluj? Are deja șapte volume de povești

Fără surle și trâmbițe, fără lansarea pe care ar fi meritat-o, a apărut totuși volumul șapte al seriei Povești despre Cluj. Victor Salcă, vicepreședintele asociației Vechiul Cluj, ne spune ce fel de povești și ce fel de povestitori au încăput în acest cel mai recent volum.

Asociația a dorit să-și diversifice și sursele, și temele. Scopul este să nu se oprească doar la epidemii care au precut peste oameni și clădiri, ci și să facă cunoscute povești mai recente. Așadar, povestitorii vin din arii diferite și aduc povești din toate vremurile prin care a trecut orașul. Ne așteaptă, în acest al șaptelea volum, atât autori consacrați. cât și povestitori noi.

Iar pentru că de atât de multă vreme, iubitorii Clujului vechi nu s-au mai putut întâlni ca-n vremurile bune, a apărut online grupul Amintiri din Vechiul Cluj. Aici se strâng poveștile, dezbaterile, care uneori trebuie temperate, și mai ales fotografiile clujenilor împrăștiați în lumea largă. Ce se discută, ce categorii de vârstă se reunesc acolo, ne spune Victor Salcă.

Povestea începe, însă, cu ce aduce cel mai recent volum, al șaptelea.

 

 

 

Ne poți asculta și aici: