PODCAST EBS. Incursiune în culisele unui eveniment emblematic. Balul Operei revine cu o ediție spectaculoasă

Sfârșitul acestei săptămâni aduce un eveniment emblematic în mijlocul comunității clujene. O invitație la vals adresată clujenilor care vor să trăiască o seară de poveste în una dintre cele mai importante instituții culturale din oraș. Balul Operei revine, după doi ani de pauză, cu o ediție spectaculoasă ce aduce un program muzical aparte și momente unice pentru fiecare participant. Florin Estefan, directorul Operei Naționale Române din Cluj, ne-a purtat în culisele evenimentului. 

Această ediție reprezintă o revenire spectaculoasă în mijlocul comunității, după ultimul eveniment ce a avut loc în 2020. Organizatorii își propun ca evenimentul să fie unul unic prin programul  ce include momente susținute de soliștii invitați de prestigiu. Artiști români ovaționați pe marile scene ale lumii care cântă rar în România vor fi prezenți la acest eveniment – alături de Soliștii, Orchestra și Ansamblul de Balet ale Operei sub bagheta Dirijorului invitat Tiberiu Soare.

Evenimentul aduce premii tinerelor talente

Un moment de mare importanță al serii îl reprezintă festivitatea de înmânare a Premiilor de excelență. Este vorba despre: Premiul „Alexandru Fărcaș” pentru tinere talente, Premiul „Lya Hubic” pentru excelența unei voci feminine, Premiul „Dimitrie Popovici Bayreuth” pentru excelența unei voci masculine și Trofeul „Transilvania Leaders” oferit de Fundația Transilvania Leaders. Totodată, această seară reprezintă o invitație la networking într-un context ideal prilejuit atât de pauza de cocktail, cât și de invitația de a valsa pe ringul de dans până după miezul nopții.

În contextul interpretării momentelor muzicale de către soliștii instituției alături de invitații de prestigiu ai acestei ediții – mezzosoprana Ramona Zaharia, tenorul Daniel Magdal – , se creează oportunitatea de a le oferi recunoaștere pentru meritele profesionale, dedicând aceeași importanță și tinerilor cu reale valențe artistice.

Balul Operei, cel mai elegant eveniment din România

Balul Operei este cel mai elegant eveniment din România, devenit prin tradiția celor 26 de ediții, emblematic pentru Opera Națională Română din Cluj-Napoca. Unul dintre evenimentele mult așteptate de către comunitatea clujeană și nu numai, a revenit din anul 2018 sub egida primei instituții lirice din România. Balul Operei reprezintă o invitație la vals adresată tuturor pentru a trăi o seară de poveste în care fiecare detaliu subliniază eleganța aparte și rafinamentul. Evenimentul oferă celor prezenți un adevărat bal vienez, într-o ambianță de sărbătoare.

Co-Organizatori: Opera Națională Română din Cluj-Napoca și Fundația Transilvania Leaders

Ne poți asculta și aici: