Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

FOTO | 2.000 de joburi disponibile la Cluj. La Târgul de Cariere se oferă slujbe cu salarii cuprinse între 400 și 1.000 de euro

Dorința de muncă poate compensa lipsa de experiență a candidaților, susțin o parte dintre angajatorii care pun la dispoziție peste 2.000 de joburi la Târgul de Cariere din Cluj.

Firmele oferă salarii lunare cuprinse între 400 și 1.000 de euro. Candidații așteaptă, la rândul lor, seriozitate din partea companiilor și o atmosferă dinamică de lucru. Asta își dorește și Paul, care a lucrat 15 ani în Spania, ca sudor. „Am lucrat în Madrid. Acum m-am întors acasă, am zis să văd dacă mă pot angaja aici, dacă nu, o să plec înapoi. Sub 3.000 de lei nu o să accept. Bineînțeles, nu pot să cer aici un salariu de 4.000 și ceva, că nu o să îmi ofere. Acolo e ceva, aici e altceva, dar dacă e 3.000, 3.000 și un pic, o să accept”, spune Paul.

Mulți tineri își caută de lucru într-unul dintre cele mai dinamice domenii: IT-ul. „Un job în care să fie ceva diferit, să fie sisteme, să nu fie un job strict, monoton, de birou. Să faci un pic de treabă, un pic de comunicare, să fie mereu ceva nou, să fie taskuri diferite”, susține Rareș, un absolvent al Universității Tehnice, în vârstă de 23 de ani. „Caut un job în IT. Aș dori să iau pas cu pas fiecare lucru, să mă învețe și apoi să evoluez în cariera mea”, spune Ștefania, studentă în anul IV la Universitatea Tehnică.

Angajatorii pun accent, în special, pe competența și experiența candidaților. Ei apreciază însă și dorința de muncă și de învățare. „Nu am o rețetă. Eu consider că trebuie vorbit în primul rând cu omul și, fiecare calitate, dacă există un strop de dorință, se poate dezvolta ca să ajungă acolo unde își dorește. Noi le oferim toate instrumentele ca să ajungă acolo”, spune reprezentanta unei bănci, care caută tineri pentru poziții entry-level de front office și administrator operațiuni curente.

Una dintre noutățile ediției din acest an a Târgului de Cariere o constituie o conferință de traininguri pentru angajați. „Sunt joburi din domeniul resurselor umane, al ingineriei, al retailului, al comunicării. Noutatea este conceptul <I love my job Academy>, o platformă dedicată dezvoltării profesionale a candidaților, care include o conferință cu 10 speakeri și două concursuri cu premii”, a declarat Alina Agafiței, PR manager al evenimentului.

Târgul de Cariere se desfășoară astăzi până la ora 19.00 și mâine, între orele 10.00 și 18.00, la BTarena.

Materialul audio difuzat la EBS Radio:

Text și foto: Ovidiu Cornea

X
X
X