Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

200.000 de euro pentru proiectarea drumului de acces spre Parcul Industrial Tetarom V

Un drum de legătură de 2,25 kilometri și un pod peste râul Arieș, la care se adaugă bretelele de acces la autostrada A3, vor fi construite pentru a facilita accesul în noul parc industrial din zona Turda-Câmpia Turzii.

Consiliul Județean Cluj a demarat procedura de contractare a serviciilor de elaborare a documentației tehnico-economice și a asistenței tehnice, în vederea realizării drumului de acces spre Parcul Industrial Tetarom V care va fi construit în zona Turda – Câmpia Turzii.

Potrivit reprezentanților Consiliului Judeșean Cluj, este necesară realizarea unei conexiuni între Drumul Național DN 15 și parc, respectiv a unei conexiuni cu Autostrada A3 – Brașov – Târgu-Mureș – Cluj – Oradea. Astfel, drumul de legătură va avea o lungime estimată de 2,25 de kilometri, cu un pod de aproximativ 200 de metri peste râul Arieș, la care se adaugă bretelele de acces la autostrada A3.

Demararea efectivă a lucrărilor este preconizată pentru sfârșitul anului 2019, începutul anului 2020. Costul serviciilor de proiectare a fost estimat la 200.000 de euro, fără TVA.

„E un pas important pe care îl facem în direcția construirii parcului industrial de care zona Turda – Câmpia Turzii are atât de mare nevoie. La fel ca și în cazul celorlalte parcuri Tetarom, și acesta va genera numeroase locuri de muncă, venituri suplimentare pentru comunitățile locale și, în general, un plus de bunăstare pentru întreaga zonă”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Pentru ridicarea Parcului Industrial Tetarom V, CJ Cluj s-a asociat cu municipiul Câmpia Turzii și comuna Luna. Parcul va fi construit pe o suprafață de aproximativ 115 hectare.

X
X
X