Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

57 de treceri de pietoni nesemaforizate din Cluj-Napoca vor fi suprailuminate până la finalul anului

Trecerile de pietoni nesemaforizate din Cluj-Napoca vor fi iluminate suplimentar și se vor monta senzori pentru ca oamenii să poată să treacă strada în siguranță.

Autoritățile locale sunt deja în faza de proiectare pentru suprailuminarea a 57 de treceri de pietoni unde nu există semafor. Prima trecere de pietoni unde va exista iluminare suplimentară ar putea fi gata în luna mai.

„Noi avem o licitație care este deja adjudecată și suntem în faza de proiectare. Trecerile acestea vor fi dotate cu senzori, astfel că în momentul în care ajunge un pieton pe trecere, aceasta se suprailuminează. Este vorba de creșterea siguranței pietonilor, pentru că vor fi mult mai vizibile în condiții de ploaie sau ceață”, a declarat pentru EBS Radio viceprimarul Dan Tracea.

Multe astfel de treceri de pietoni sunt un real pericol pentru pietoni, iar măsura suprailuminării este luată pentru că nu sunt condițiile necesare pentru a monta semafoare sau acestea ar îngreuna și mai mult traficul.

Potrivit viceprimarului Dan Tracea, la aceste treceri de pietoni vor fi montate corpuri de iluminat suplimentare și, mai mult, vor fi semnalizate suplimentar.

Licitația Primăriei Cluj-Napoca este pentru lucrări de suprailuminare a 57 de treceri de pietoni. Administrația locală intenționează, însă, să semnalizeze în acest fel toate cele aproximativ 650 de treceri de pietoni nesemaforizate din oraș.

Miercuri, senatorii au adoptat un proiect de lege prin care administrațiile locale din întreaga țară ar putea fi obligate să asigure iluminatul trecerilor de pietoni unde nu există semafoare. Nerespectarea acestor prevederi va constitui contravenție și se va sancționa. Ca să intre în vigoare, legea va trebui adoptată și în Camera Deputaților.

Ovidiu Cornea

Te-ar mai putea interesa

X
X
X