66 de elevi clujeni au obținut media zece la Evaluarea Națională

Peste 88,71% dintre absolvenții de gimnaziu din județul Cluj, care au susținut examenul, au promovat.

Chiar dacă au susținut primul examen important din viața lor în condiții pe care nu și le-au imaginat, elevii clujeni au avut rezultate bune.

„În condițiile în care anul trecut am avut 29 de medii de zece, în acest an avem 66. Pe discipline, de asemenea, avem peste 300 de medii de zece la Limba română și peste 100 la Matematică, dar mediile acestea de zece curat reprezintă un rezultat foarte frumos la nivelul județului”, a declarat pentru EBS Radio Marinela Marc, șefa Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Cei nemulțumiți de note vor putea depune contestații astăzi și mâine. Rezultatele finale vor fi publicate sâmbătă, după rezolvarea acestora.

În județul Cluj, peste 4.906 de elevi, absolvenți ai claselor a VIII-a, au susținut Evaluarea Națională.

Elevii cu media maximă vor primi câte 2.000 de lei

Toți elevii care au obținut media zece vor fi premiați de Consiliul Județean Cluj.

„Urmare a acestei performanțe de excepție, voi iniția un proiect de hotărâre prin care merituoșii elevi de zece să fie recompensați, fiecare, cu 2.000 de lei. Felicitări tuturor celor care și-au adus contribuția la această nouă reușită: elevi, profesori, părinți!”, a spus astăzi președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Elevii de nota zece urmează să fie premiați în cadrul unei ceremonii care va avea loc la sediul forului administrativ județean, la o dată ce va fi anunțată ulterior.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: