70.000 de lei pentru Cupa Mondială de Fitness, la care este așteptat și Arnold Schwarzenegger. “Filmează la Budapesta, în 45 de minute poate ajunge la Cluj”

Primăria Cluj-Napoca a aprobat astăzi alocarea a 70.000 de lei pentru organizarea Cupei Mondiale de Culturism și Fitness. Celebrul actor Arnold Schwarzenegger, fost Mister Olympia, ar putea ajunge și el la eveniment după ce a fost invitat de președintele federației Române de profil, Gabriel Toncean. Celebrul actor se află la filmări la Budapesta, iar apropierea de Cluj ar putea facilita participarea starului hollywoodian la Campionat.

Federația a solicitat alocarea unei sume de 110.000 de lei. Potrivit președintelui Gabriel Toncean, suma de la Primărie acoperă aproximativ 10% din bugetul total al evenimentului, respectiv închirierea sălii BTarena.

În Referatul hotărârii de Consiliu Local aprobate astăzi evenimentul este privit ca o modalitate de promovare a Clujului, “Oraș european al sportului” în 2018. Chiar dacă prezența lui Arnold Schwarzenegger la Cupa Mondială este menționată ca și confirmată în textul amintit, dar președintele Federației Române de profil spune că acest lucru nu este încă hotărât.

„Noi i-am trimis o invitație și așteptăm să vină, sperăm să vină. El filmează în perioada asta, e în Ungaria, la Budapesta, filmează pentru Terminator 4, mă leg de chestia asta, mă gândesc că îi este la îndemână să vină, că este aproape de el. Face 45 de minute cu avionul de la Budapesta la Cluj. Dar nu depinde de noi, depinde strict de el și de programul pe care îl are”, a declarat președintele Federației Române de Culturism și Fitness, Gabriel Toncean, pentru EBS Radio.

„Am făcut tot ce mi-a stat în putință, am discutat cu el, am luat cina cu el două seri la rând, am insitat”, a mai adăugat Toncean.

El a declarat că și dacă va ajunge la Cluj, actorul va sta foarte puțin la manifestare, la fel cum s-a întâmplat și cu alte evenimente de profil unde a fost invitat.

Cupa Mondială de Culturism și Fitness va avea loc între 23-25 noiembrie la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. La eveniment vor participa sute de sportivi, delegația României urmând să fie reprezentată de 60 de sportivi.

Gabriel Toncean spune că fitnessul și culturismul se numără printre sporturile cu cei mai mulți adepți în România, iar în țară există între 4.000 și 4.500 de săli unde se practică culturismul.

De origine austriacă Arnold Schwarzenegger, în vîrstă de 71 de ani, s-a remarcat prin multiplele titluri de Mr. Universe câștigate. Ulterior a fost distribuit în blockbustere precum Conana Brbarul, Terminator și Predator, care i-au adus faima mondială. Între 2003 și 2010 a fost guvernator al statului California.

Ovidiu Cornea

Sursa foto: Facebook/ArnoldSports

 

X
X
X