A doua probă la Evaluarea Națională: peste 4.900 de elevi clujeni s-au prezentat la examen

Peste 4.900 de candidați clujeni s-au prezentat astăzi la proba de matematică din cadrul Evaluării Naționale.

În județ nu au fost înregistrate situații în care elevii să fi avut temperatura peste 37,5. De asemenea, niciun elev nu a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă.

„ A fost încă o zi de activitate intensă și emoții pentru toți, atât pentru elevi și părinți, cât și pentru directorii și profesorii comisiilor din cele 115 centre de examen, din județul Cluj.  Având în vedere condițiile meteo din ultimele 24 de ore, cu sprijinul autorităților publice locale, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență am reușit să intervenim  la timp, pentru a remedia  toate problemele legate de starea drumurilor și alimentarea cu energie electrică, așa încât toți elevii care s-au prezentat astăzi la proba scrisă la disciplina matematică au ajuns fără probleme în toate centrele de examen.”, a declarat inspectorul școlar general, Marinela Marc.

Evaluarea Națională se încheie joi, cu proba la limba și literatura maternă. 638 de elevi din județul Cluj sunt așteptați la această probă, la limba germană, respectiv maghiară.

Primele rezultate vor fi comunicate săptămâna viitoare, luni. În premieră, acestea vor fi publicate în format anonimizat, iar fiecare candidat va avea un cod unic.

 

Ne poți asculta și aici: