A început înscrierea la liceu. Absolvenții de clasa a VIII-a sunt sfătuiți să completeze cât mai multe opțiuni

Noi emoții pentru absolvenții claselor a 8-a. Astăzi a început înscrierea și completarea documentelor pentru repartizarea computerizată în liceu.

Liceul Emil Racoviță este unul dintre cele mai căutate de către elevi. Aceștia sunt sfătuiți să completeze cât mai multe opțiuni în fișa de înscriere.

Rezultatul de la Evaluarea Națională are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a. Pe documentele de înscriere, elevilor li se recomandă să menționeze cât mai multe opțiuni.

„Încep practic înscrierile, eliberarea fișelor și apoi validarea fișei. Important este ca fiecare copil să își completeze cât de multe opțiuni, în special dacă media nu este foarte mare, să nu avem surprize pentru că am avut, din păcate, anii trecuți, cazuri în care unii copii cu medie decentă nu au mai prins nimic pentru că nu și-au completat suficiente opțiuni”, a declarat pentru EBS Radio șeful Inspectoraului Școlar Județean Cluj, Valentin Cuibus.

Rezultatele din prima sesiune de admitere în liceu vor fi publicate în 12 iulie. Aproximativ 5.000 de absolvenți de clasa a VIII-a din județul Cluj sunt așteptați să își completeze, anul acesta, opțiunile.

Ioana Pîrlea

X
X
X