Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Accesul vizitatorilor în spitalele din subordinea CJ Cluj a fost restricționat. Măsura a fost luată pentru a reduce riscul de transmitere a gripei

În unitățile saitare care sunt în subordinea Consiliului Județean Cluj, a fost restricționat accesul vizitatorilor în anumite secții și compartimente și a fost redus programul de vizită și numărul de vizitatori. În ultimele două zile, la Cluj au fost înregistrate 7 noi cazuri de gripă.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, Spitalul Clinic de Recuperare, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii și Spitalul de Boli Psihice Cronice Borşa au instituit o serie de măsuri speciale pentru a reduce riscul transmiterii infecțiilor respiratorii.

De asemenea, personalul medico-sanitar și auxiliar a fost instruit pentru prevenirea transmiterii infecțiilor respiratorii acute și se vor efectua triaje ale angajaților unităților sanitare la intrarea în serviciu.

De asemenea, se va asigura echipament de protecție pentru bolile cu transmitere aerogenă pentru vizitatorii care intră în secții.

Având în vedere faptul că numărul infecțiilor respiratorii este în continuă creștere și pentru a limita și preveni îmbolnăvirile cu virusul gripal, la nivelul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca s-au suplimentat liniile de gardă cu medici rezidenți pentru perioada în care este prezentă gripa.

Începând din luna decembrie 2018 și până în prezent, la Spitalului Clinic de Boli Infecțioase au fost diagnosticate 122 de cazuri de gripă. 23 de bolnavi au necesitat internarea. Mai mult, potrivit reprezentanților CJ, în ultimele două zile numărul consultaţiilor efectuate a continuat să crească, apropiindu-se de 100 pe zi.

De asemenea, doar în ultimele două, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca s-au înregistrat şapte noi cazuri de gripă.

„Măsurile luate sunt de natură să prevină transmiterea, de la aparținător la pacient, a infecțiilor respiratorii, dar și să protejeze pacienții de o eventuală complicație a bolii pentru care sunt internați. Precizăm, totuși, faptul că nu s-a impus instituirea carantinei, ci doar s-a restrâns programul de vizitare şi s-a restricţionat accesul vizitatorilor”, a precizat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

X
X
X