Admitere 2019. Care sunt cele mai căutate specializări

La Universitatea de Medicină și Farmacie, candidații susțin mâine examenul de admitere, la celelalte universități, viitorii studenți încă se mai pot înscrie la unele specializări. Tehnologia și medicina sunt domeniile cele mai căutate. 

Sursa foto: Pixabay

 

La Universitatea Babeș-Bolyai, cel mai căutat program de studiu este Media Digitală, unde pentru cele 15 locuri bugetate s-au înscris peste 200 de candidați. Cei care nu reușesc să prindă un loc bugetat la această specializare, au la dispoziție și 60 de locuri în regim cu taxă. La UBB, populare sunt și specializările de Informatică și Psihologie.

La Universitatea Tehnică, cea mai căutată specializare este Ingineria Medicală, unde la buget concurența este de 4,84 candidați pe loc. La această specializare sunt disponibile 43 de locuri bugetate și 23 cu taxă. Cu o concurență de peste 3 candidați pe un loc, sunt căutate și secțiile de Calculatoare și Robotică.

La Universitatea de Medicină și Farmacie s-au înscris, în total, peste 1.700 de candidați. Concurență mare este la Tehnică Dentară, dar și la Medicină Generală, unde 771 de tineri se întrec pentru cele 300 de locuri bugetate și alte 20 cu taxă. La Farmacie, însă, mai multe locuri bugetate riscă să rămână neocupate, din lipsă de candidați.

 

Ne poți asculta și aici: