Proiectul, care a fost depus pentru finanțare europeană, prevede mărirea considerabilă a configurației și suprafeței spațiilor medicale utile din cadrul Ambulatoriului care se află pe strada Moților.
Practic, proiectul depus de Consilul Județean, vizează extinderea, reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.
Investiția are o valoare totală de peste 10,6 milioane de lei, din care peste 10,4 milioane de lei, bani europeni nerambursabili, urmând ca CJ Cluj să aloce 212.500 de lei.
„Este cel de-al doilea proiect cu finanțare nerambursabilă pe care l-am depus în decursul acestei săptămâni. Desigur, vor mai urma și altele pe care, după modelul celor precedente, sperăm să le câștigăm, scăzând în acest fel presiunea exercitată asupra bugetului propriu”, a spus Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, care s-a referit la proiectul privind extinderea și dotarea Spitalului de Recuperare din Cluj.
Proiectul european, aprobat de plenul forului administrativ județean prevede mărirea considerabilă a configurației și suprafeței spațiilor medicale utile din cadrul Ambulatoriului situat pe strada Moților nr. 19. În același timp, se vor realiza funcțiuni noi pentru creșterea calității actului medical și asigurării unui diagnostic și tratament de înaltă calitate tuturor pacienților.
Principalele funcțiuni care se vor dezvolta sau realiza de la zero vizează extinderea și modernizarea Laboratorului de recuperare, medicină fizică și balneologie, reabilitarea structurilor destinate spitalizării de zi pentru adulți și copii, precum și a celei destinate chirurgiei generale și vasculare. Nu în ultimul rând, se va crea un Centru Integrat de Chirurgie Avansată Minim Invazivă (CICAMI), ultima etapă a lucrărilor fiind destinată reabilitării termice a anvelopei clădirii în care funcționează Ambulatoriul.
Sursa foto: Spitalul de Boli Infecțioase