Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie din Cluj va fi dotat cu echipamente moderne. Investiția de peste 4,2 milioane de lei va fi făcută din fonduri europene

Noi echipamente de înaltă performanță destinate diagnosticării și tratării bolilor pneumologice vor fi achiziționate din fonduri europene.

Consiliul Județean Cluj a inițiat două proiecte de hotărâre vizând aprobarea proiectului cu finanțare europeană și a studiului de oportunitate pentru dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”.

Consiliul Județean intenționează, astfel, dotarea ambulatoriului spitalului cu un aparat de radiologie digitală, un ecovideobronhoscop, două videobronhoscoape, un bodypletismograf și un aparat destinat diagnosticării afecțiunilor de dinamică respiratorie induse de efort – ergospirometru. Totodată, în lista de achiziții au mai fost incluse un turn de laparoscopie (toracoscopie), două lămpi scialitice cu doi sateliți destinate sălilor de operație, o masă de operație mobilă electromecanică, doi analizori de gaze și ioni, precum și șase monitoare pentru funcții vitale.

„Achiziționarea de aparate și echipamente medicale de ultimă generație este mai mult decât oportună, având în vedere că incidența bolilor de plămâni este tot mai crescută. Aceste dotări au menirea de a veni în sprijinul echipei medicale a Spitalului de Pneumoftiziologie care va putea, astfel, să identifice cu mai multă ușurință bolile de plămâni și să administreze pacienților tratamentul adecvat”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Proiectul are o valoare totală de 4.231.759 de lei, din care 4.147.123 de lei reprezintă asistența financiară nerambursabilă solicitată, restul fiind contribuția proprie a CJ Cluj.

Ne poți asculta și aici: