Americanul Nana Foulland, noua achiziție a echipei de baschet U-BT Cluj

Clubul clujean a anunțat că a ajuns la un acord cu jucătorul american Nana Foulland, în vârstă de 23 de ani.

Americanul are 207 cm înălțime, 107 kilograme și evoluează pe postul de centru. El a jucat baschet încă din colegiu, pentru Universitatea Bucknell, iar în 2017 a luat două titluri personale: Player of the Year (jucătorul anului) și Defensive Player of the Year (cel mai bun apărător) în Patriot League. A fost de două ori ales în prima echipă All-Patriot League în 2017 și 2018.

„Am decis să ne completăm lotul cu Nana Foulland, un jucător foarte util la recuperare și în apărare și cu foarte mare potențial în atac. E un jucător tânăr care joacă cu forte multă energie și muncește foarte mult la fiecare fază. Odată cu transferul lui, am definitivat lotul pentru ultima parte a sezonului. Îi urez succes și îmi doresc să ne ajute la îndeplinirea obiectivelor”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul U-BT, citat de site-ul oficial al echipei.

„Sunt foarte încântat de oportunitatea de a juca pentru U-Banca Transilvania! Voi depune eforturi pentru a ajuta echipa să-și atingă obiectivele și să câștige campionatul. Mai mult, Cluj-Napoca pare un oraș frumos și abia aștept să ajung acolo”, a spus și Nana Foulland.

În acest sezon, americanul a mai jucat pentru israelienii de la Ironi Nahariya.

Următorul meci al U-BT Cluj este programat marți, 5 martie, de la ora 19.00, la BTarena, împotriva formației BC CSU Sibiu.

Sursa foto: Facebook/U-BT Cluj-Napoca