Andronescu: „Generația care este școlită acum are IT-ul în ADN”

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, susține că generația de elevi care este școlită acum are IT-ul în ADN, este una deschisă spre tehnologie și accesează tehnologia cu foarte mare ușurință, astfel că trebuie schimbat modul de predare.

Ecaterina Andronescu a anunțat la Cluj-Napoca că ministerul va derula un proiect de digitalizare care beneficiază de o finanțare de două miliarde de lei. Prin intermediul acestuia școlile vor fi dotate cu table interactive și tablete pentru elevi.

„Digitalizarea este un proiect pe care toate țările îl construiesc cu mare atenție și noi nu facem excepție. Avem în buget două miliarde de lei să construim acest proiect. Substanța sa este să schimbăm modul de predare și să apropiem predarea de generația care este școlită acum și care are IT-ul în ADN, este deschisă spre tehnologie și accesează tehnologia cu foarte mare ușurință. Vin de acasă cu exercițiul pe tabletă, ca urmare componenta memoriei vizuale este mult mai dezvoltată în dauna celorlalte componente. Când îi aducem la școală, trebuie să construim pe ceea ce ei deja au achiziționat. Atunci trebuie să utilizăm această resursă fantastică, care este internetul, școala nu mai trebuie privită ca singura sursă. Tablele vor ajunge în cele 90.000 de clase și pentru elevii din gimnaziu și liceu”, a spus Andronescu, citată de Mediafax.

Ministrul Educației a participat miercuti la Cluj-Napoca la o întâlnire cu directorii de școli din județul Cluj și cu rectorii universităților clujene.

„Discuția cu directorii a fost deschisă, cu soluții la întrebări. Au ridicat probleme care țin de planurile de învățământ, de cifrele de școlarizare”, a mai spus Ecaterina Andronescu.

Sursa foto: Facebook.com/PSD.Bucuresti.Oficial

X
X
X