Angajați și pacienți de la Institutul Oncologic din Cluj, confirmați cu noul coronavirus

O asistentă medicală și psihologul de la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca au fost confirmați cu noul coronavirus.

De asemenea, 14 pacienți ai unității sanitare sunt pozitivi. Persoanele infectate sunt asimptomatice. Pacienții au fost izolați pe o secție a spitalului, iar cele două cadre ale Institutului Oncologic au fost transportate la Spitalul de Boli Infecțioase. Întregul personal medical și toți pacienții Institutului Oncologic vor fi testați. Până acum au fost realizate 300 de probe.

Testarea personalului medical va continua atât la Institutul Oncologic, cât și în spitalele dedicate pacienților infectați cu noul coronavirus, spune prefectul de Cluj, Mircea Abrudean.

„Sunt în jur de 300 de pacienți și cam 1.100 de cadre medicale și personal administrativ la Institutul Oncologic. Vor fi testați în etape. Până acum, tot ce s-a testat e negativ, mai puțin cele 16 persoane. Noi vom testa tot ce înseamnă personal medical din spitalele Covid, este o decizie care se pune deja în aplicare. În rest, la pacienții asimptomatici vom vedea ce variante găsim. Ne-am dori să îi testăm, având în vedere că avem capacitate mare, dar vedem în ce măsură se poate”, a declarat, pentru EBS Radio, prefectul Mircea Abrudean.

La Cluj pot fi analizate zilnic aproximativ 1.000 de probe pentru depistarea coronavirusului. Pe de altă parte, astăzi au fost declarați vindecați și au fost externați cinci pacienți, dintre care doi sunt clujeni.

 

Ne poți asculta și aici: