Aparatură de înaltă performanță, saltele și lenjerie nouă de pat și aparate de aer condiționat la Institutul de Urologie din Cluj. Investiția se ridică la 300.000 de lei

Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca a achiziționat și dat în folosință o serie de echipamente medicale și aparatură de ultimă generație. Fondurile, în valoare de 300.000 de lei, au fost asigurate de Consiliul Județean Cluj.

Pentru pacienții care au fost supuși unui transplant de rinichi, a fost achiziționat un aparat de înaltă performanță, care permite creșterea acurateței procedurilor urologice endoscopice. Acesta a fost achiziționat pentru că marea majoritate a pacienților au nevoie de o intervenție chirurgicală endoscopică, potrivit reprezentanților CJ Cluj.

Practic, endoscopia de înaltă rezoluție permite urologului să realizeze un diagnostic intra operator și un tratament chirurgical cu o mult mai mare precizie, reducând astfel rata complicațiilor ce pot duce la creșterea perioadei de spitalizare sau a duratei de recuperare postoperatorie.

De asemenea, au fost cumpărate două aparate necesare stabilirii compatibilității între primitorul transfuziei și sângele disponibil, indispensabile pentru efectuarea în siguranță a transfuziei sanguine. Este vorba despre o linie de echipamente pentru testare hematologică și despre o centrifugă, aparate ce se regăsesc în dotarea Unității de Transfuzii Sanguine.

Tot din fondurile alocate de Consiliului Județean, ICUTR a achiziționat patru aparate de dializă, indispensabile activității de transplant, atât pentru pacienții ce urmează a fi transplantați cât și pentru cei care au fost transplantați dar sunt în perioada inițială post transplant, dar și o pompă de vacuum pentru un aparat de sterilizare care era nefuncțional din lipsa acestei pompe, care s-a defectat.

Mai mult, au fost cumpărate saltele noi pentru paturi, protejate de huse impermeabile, lenjeriile și accesoriile de pat fiind, de asemenea, înnoite. Institutul a mai achiziționat și 20 de unități de aer condiționat.

Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca are în îngrijire peste 8.000 de pacienți, dintre care peste 1.900 au fost supuși unui transplant de rinichi.

CJ pregătește acum și documentația privind demararea reparațiilor capitale ale clădirii care găzduiește Institutul.

Ne poți asculta și aici: