Au început lucrările la cel de al doilea sens al străzii Regele Ferdinand

Lucrările la carosabilul străzii Regele Ferdinand din centrul Clujului se vor încheia până în 1 decembrie, asigură autoritățile locale.

Pe unul din sensurile de circulație a fost turnat primul strat de asfalt, iar acesta a fost deschis deja traficului. Constructorii au început săptămâna trecută lucrările la porțiunea dinspre magazinul Central, iar săptămâna viitoare aici își vor continua cercetările și arheologii.

Pe primul sens al străzii Ferdinand, aceștia au descoperit ruine ale Turnului Podului, una din porțile de intrare în Clujul medieval, dar și importante ruine romane. Săpăturile efectuate de specialiști nu au modificat graficul proiectului.

„Apreciez deschiderea arheologilor și a echipei de istorici pentru a putea să nu blocăm lucrările de pe strada Regele Ferdinand. Ii felicit și le mulțumesc pentru faptul că, pe o parte, am conservat ceea ce este valoros din punct de vedere arheologic, din punct de vedere istoric, acesta se va marca în mod special pentru a ști exact unde este acest element de identitate istorică a Clujului. Dar, în același timp, doar s-au reorganizat puțin lucrurile, astfel încât astăzi suntem în grafic pentru finalizarea lucrărilor până la 1 decembrie”, a declarat pentru EBS Radio primarul Emil Boc.

Constructorii lucrează în paralel la trotuarul dinspre clădirea Poștei, care va fi redat circulației pietonale în săptămânile următoare. Chiar dacă șantierul de pe strada Ferdinand creează și disconfort, clujenii consideră mai important faptul că artera ultracentrală va fi modernizată. Ce spun aceștia:

Modernizarea străzii Regele Ferdinand include și amenajarea unor piste de biciclete, plantarea de arbori și amplasarea de stâlpi de iluminat cu tehnologie LED.

Proiectul include și refacerea arterelor adicente, Emile Zola, Sextil Pușcariu și Tipografiei, care își vor extinde spațiul pietonal. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 3 milioane de euro.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: