Autoritățile caută soluții pentru aglomerația care afectează investitorii de la Jucu

Autoritățile clujene încearcă să rezolve întârzierile din trafic, care afectează activitatea investitorilor din parcul industrial de la Jucu.

Drept urmare, autoritățile intenționează să amenajeze un sens giratoriu în zonă și să introducă transportul cu trenul pentru angajați, precizează.

„Operatorii din Parcul din Jucu, din Tetarom, au niște probleme. Ziceau că au multe zile în care fac două ore din Cluj până în fabrică și au probleme logistice, de aprovizionare, de început schimbul. Le-am propus soluții care să îmbunătățească mult situația, cu bani disponibili la nivelul județului. O soluție este realizarea unui sens giratoriu la Răscruci. O parțială rezolvare a problemei este trecerea sarcinii și pe calea ferată. Pe parte de CFR am crescut viteza foarte mult, de la 30 de kilometri pe oră la trenurile de personal, la 100 de kilometri pe oră”, a declarat Aurel Cherecheș, prefectul județului Cluj.

Companiile care își desfășoară activitatea în Tetarom III, la Jucu, urmează să își stabilească graficele orare în funcție de fluxul și de numărul de angajați care vor folosi trenul.

Parcul industrial a fost inaugurat în februarie 2008 și are o suprafaţă de 150 de hectare. Valoarea estimată a investiţiilor depăşește 176 de milioane de euro. Aici lucrează peste 5.000 de oameni,

Ioana Pîrlea