Az Electric Castle a halláskárosultaknak is szól

Az Electric Castle lesz Romániában az első olyan zenei fesztivál, amelyet a halláskárosultak számára is élvezhetővé tesznek.

Az Electric Castle zenefesztivált július 17. és 21. között szervezik meg a bonchidai Bánffy-kastély udvarán. A több mint 200 bejelentett előadók között van Florence + The Machine, Limp Bizkit, Nils Frahm, 30 Seconds to Mars, Bring Me The Horizon, Chvrches, Metric, The Vaccines, Zeds Dead és sokan mások. A fesztivál már az első kiadásától kezdve ingyenes belépést biztosít a halláskárosultak és a fogyatékossággal élő személyek számára.

A nagyszínpad mellett külön teret biztosítanak a hallássérülteknek, ahol a híres jelelőtolmács, Amber Galloway Gallego fordítja le nem csak a dalszövegeket, hanem a hangok intenzitását és a ritmust is.

Ez egy nagyszerű lépés a halláskárosultakkal való kapcsolatunk kiépítésében hisz azt szeretnénk üzenni, hogy bárki, aki szereti a zenét és szívesen csatlakozik az Electric Castle közösséghez, azt támogatjuk amiben csak tudjuk. Mostaig csak a nap folyamán volt ilyen típusú közönségünk, amikor a művészettel kapcsolatos események zajlottak, most viszont az Electric Castle összes programajánlatát élvezhetni tudják, így együtt örülhetünk a zene hatásának” – tájékoztatott Andi Vanca, az EC kommunikációs igazgatója.

Ne poți asculta și aici: