Brandurile de lux Saint Laurent, Balenciaga și Gucci vor produce măşti de protecție

Compania franceză Kering, care deține mărcile de lux Saint Laurent, Balenciaga și casa de modă Gucci, va produce măşti atât de necesare pentru personalul medical.

Măștile vor fi produse în atelierele din Franța imediat ce se vor primi materiile prime, potrivit Mediafax, care citează Bloomberg.

Stocurile de măşti de protecţie au scăzut drastic în Franţa, iar medicii şi poliţiştii au ameninţat că nu vor mai veni la muncă.  Protestele lor au avut ecou în Italia şi Spania.

Până începe producția în Franța, Kering va dona medicilor francezi 3 milioane de măşti chirurgicale importate din China. Brandul Gucci va produce şi dona alte 1,1 milioane de măşti şi 55.000 de costume speciale medicilor din Italia.

Și conglomeratul LVMH a anunţat săptămâna trecută că va colabora cu Guvernul francez pentru a importa 40 de milioane de măşti chirurgicale de la un furnizor din China.

LVMH, dar şi alte companii de cosmetice, precum L’Oreal, produc în unele dintre fabricile de parfumuri dezinfectant pentru mâini.

Companiile de bunuri de lux au raportat pierderi mari din cauza crizei provocate de coronavirus, fiind forţate să îşi închidă magazinele.

 

Sursa foto: pixabay.com

 

Ne poți asculta și aici: