Busuioc cu arome și gust de lămâie sau scorțișoară, vândut de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj a scos de astăzi la vânzare busuioc cu arome și gust de lămâie sau scorțișoară, produs în serele instituției.

Potrivit inginerului horticol Gelu Moldovan, soiurile de busuioc aclimatizat cu arome speciale pot fi folosite în prepararea mâncărurilor.

„Se deosebește de cel clasic prin faptul că are o aroma exotică mult căutată de către consumatori și care este la modă în bucătăriile casnice. Se pretează în diferite salate, având în vedere că trend-ul bucătăritului este în vogă, aceste sortimente de busuioc completeză foarte bine salatele și preparatele din diverse colțuri ale lumii”, a declarat, pentru EBS Radio, Gelu Moldovan.

Noile sortimente speciale se dovedesc a fi potrivite și pentru bucătăriile restaurantelor, și, alături de celelalte soiuri de plante aromatice și floricole, au impresionat fiecare cumpărător. „Am cumpărat mai multe pentru că avem un restaurant și să avem pentru cocktail-uri, pentru pizza. Am luat busuioc, mentă și flori pentru decor”, susține proprietara unui local. „Îi foarte bine, că în piață îs foarte scumpe. Mai ales noi pensionarii ne uităm în portofel de câte ori îl deschidem. Am cumpărat mentă și flori”, spune o femeie.

Un ghiveci cu busuioc costă 2 lei. USAMV mai vinde salvie și mentă, dar și flori pentru grădini, parcuri și jardiniere, cum ar fi crăițe sau begonii. Tot în serele universității se vând și răsaduri de legume românești. Ghivecele cu tomate, ardei și gogoșari se găsesc la prețul unic de 1 leu și 90 de bani.

Text și foto: Ioana Pîrlea