Camera de Comerț Româno-Germană AHK România are sucursală la Cluj-Napoca

Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană a deschis astăzi la Cluj o sucursală pentru Transilvania. Decizia a fost luată datorită faptului că numeroase companii germane sunt localizate în această parte a țării.

Sucursala de la Cluj va organiza în Transilvania întâlniri ale investitorilor cu mediul de afaceri local și va oferi prilejul oamenilor de afaceri să se cunoască și să descopere noi oportunități de business.

Reprezentanţii AKH România susțin că vor intensifica proiectele începute în Transilvania, printre care învăţământul dual în licee sau dezvoltarea oraşelor smart city. „Resursa umană este principala problemă cu care ne confruntăm, a doua, o birocraţie pe cât de inutilă, pe atât de sufocantă, a treia chestiune, care pentru firmele germane reprezintă cea mai mare problemă, pentru că există o altă mentalitate şi asta se cheamă predictibilitate sau lipsa predictibilităţii, pentru că spre deosebire de noi românii care mergem aşa, pe hai-hai, că ne adaptăm, găsim noi soluţii, merge şi aşa, în Germania totul e gândit pe termen lung, în decade”, a declarat Dragoş Anastasiu, președintele Camerei de Comerț Româno-Germane, citat de Agerpres.

600 de companii, care au no cifră de afaceri de 28 de miliarde de euro, sunt membre ale Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane.

La deschiderea sucursalei au participat și ambasadorul Germaniei la București, Cord Meier-Klodt, ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, și primarul Emil Boc.

Sursa foto: Facebook/Emil Boc

Ne poți asculta și aici: