Care sunt cele mai scumpe orașe din lume. Trei metropole ocupă locul I

Pentru prima dată în 30 de ani de când se fac clasamente de acest gen, trei metropole ocupă primul loc în topul celor mai scumpe orașe din lume.

Singapore este, alături de Paris, Hong-Kong, cel mai scump oraș din lume

Paris, Hong-Kong şi Singapore ocupă, la egalitate, primul loc în topul celor mai scumpe oraşe din lume, în clasamentul realizat de Economist Intelligence Unit care compară prețurile din 133 de orașe la nivel global. Este pentru prima data în 30 de ani când trei oraşe conduc topul, informează BBC, citat de Mediafax.

Anul trecut, capital Franţei a ocupat locul doi în topul celor mai scumpe oraşe din lume, iar în acest an face parte din grupul de patru oraşe europene intrate în top 10.

Studiul realizat de cei de la Economist Intelligence Unit compară preţul unor elemente comune, cum este cel al pâinii, din diferite ţări. Apoi urmăreşte dacă prețurile produselor au crescut sau au scăzut, comparându-le cu costul traiului din New York, care este folosit drept referinţă.

În aceest an cele mai scumpe 10 orașe sunt: Singapore, Singapore, Paris, Franța) și Hong Kong, China, care sunt la egalitate pe primul loc. Acestea sunt urmate de Zurich, Elveția; Geneva, Elveția, Osaka, Japonia; Seoul, Coreea de Sud; Copenhaga, Danemarca; New York, SUA; Tel Aviv, Israel și Los Angeles, SUA.

Sursa foto: Wikipedia/Chensiyuan

Ne poți asculta și aici: